If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, от известно време ми прави впечатление, че имам някакъв паразитен шум в лявата колонка (греда) на колата. Някой сблъсквал ли се е с подобен шум и как го е оправил?
дайте акъл как да си отворя багажника, че вчера ме домързя да отворя и "хлопна" капака, а както си беше долу просто го натиснах леко с ръка да се затвори и сега нито се отваря, нито се затваря. - натискам дистанционното или копчето в купето, но само премигват светлините все едно някоя врата не е затворена както трябва когато се опитваш да заключиш колата и толкова.
Не може и да се отвори.Поне не става с ръка.Чудя се дали да не разкача акумулатора за малко и отново да закача.
дайте акъл как да си отворя багажника, че вчера ме домързя да отворя и "хлопна" капака, а както си беше долу просто го натиснах леко с ръка да се затвори и сега нито се отваря, нито се затваря. - натискам дистанционното или копчето в купето, но само премигват светлините все едно някоя врата не е затворена както трябва когато се опитваш да заключиш колата и толкова.
Не може и да се отвори.Поне не става с ръка.Чудя се дали да не разкача акумулатора за малко и отново да закача.
Само с лазене в багажника. Откъм задните седалки. Седан ли беше или комби? Седана май имаше въженце за аварийно отваряне под задните седалки. Иначе комбито се влиза в багажника и до бравата има един щифт, който се натиска.
Вероятно машинката ти е сдала багажа.
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
По-скоро мисля, че не е, а той по принцип багажника си иска едно леко "хлопване" и дори при леко затваряне с "хлопване" понякога не иска да се затвори и трябва второ по-силно "хлопване" на капака на багажника.
Или проблемът е с "настройката" на металната "кука"(скоба) за която се захваща този механизъм.
Всъщност отворих си багажника - под задната седалка точно зад мястото на водача/шофьора като бръкнеш точно под ъгълчето на седалката до вратата има една корда която завършва с клуп(кръгче) което кръгче е на края на тази корда и като го дръпнеш отваря капака на багажника.
Проблемът е или в жиците/тоците до ключалката или ако има корда е в кордата.
Проблемът е решен.Пречупени/прекъснати жици в гумения шлауф/маркуч който е от корпуса на колата(багажника) до капака.
Лечението е смяна на пакета жици с нови или запояване на прекъснатите жици и изолирането на запоената част с термо-електроизолираща лента..
Сега ми работят и отварянето на капака на багажника с дистанционното и копчето отвътре.
Когато я купих копчето за багажника работеше само лятото.През късната есен излизаше в "зимна ваканция" и цяла зима не работеше.Като изкарах гумения жичковод -шлау от капака и "лъснаха" 2 прекъснати жички и 1-2 нагънати и усукани почти до прекъсване на жичките.
Сега всичко е наред и няма никакъв проблем с отварянето на капака на багажника.
Comment